Startups testen duurzame innovaties op digitale editie Eurosonic Noorderslag

Deze week is in Groningen de digitale editie van Eurosonic Noorderslag (ESNS) van start gegaan. Het showcasefestival van Europa is vanwege de coronamaatregelen van de overheid dit jaar volledig digitaal. Toch blijft er veel hetzelfde: er is muziek, een conferentie én verschillende startups zijn namens Innofest aanwezig om hun duurzame innovaties te testen. Bovendien viert Innofest tijdens ESNS haar vijfjarig bestaan met de lancering vandaag van een whitepaper, inclusief unieke kaartenset.

InnofestxparadigmEén van de startups is LeaseShirt met de testcase: ‘Crewkleding tegen textielverspilling’. Crewshirts belanden na een festival of evenement vaak achter in de kast. Zonde én onnodige textielverspilling, vonden de ondernemers achter LeaseShirt. Daarom ontwierpen zij als duurzaam alternatief: een service die evenementen de kans biedt om universele crewkleding te leasen in plaats van steeds opnieuw te laten maken. Tijdens ESNS draagt de crew achter de (online) schermen een speciaal ontworpen crewshirt. De ondernemers hopen zo feedback te krijgen over het draagcomfort én testen welk soort design het beste aansluit bij de doelgroep.

Jubileum met kaartenset

Tijdens ESNS viert Innofest haar vijfjarige bestaan. Dit gebeurt onder meer met de lancering van een whitepaper. Hierin is de methodiek vastgelegd waarmee Innofest de afgelopen vijf jaar zo’n 180 testcases heeft begeleid. De whitepaper is ook als praktisch handboek te gebruiken, zodat startups of andere partijen zelf een testcase kunnen voorbereiden. Hiervoor is in samenwerking met alumnus Brain Fuel een kaartendeck met testmethodes ontwikkeld. Zowel de whitepaper als de kaartenset zijn vanaf vandaag beschikbaar via innofest.co.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK