Ricoh met primeurs en innovaties op de Vakbeurs

Onder het motto ‘Open New Worlds’ toont Ricoh tijdens de Grafische Vakbeurs & Vakbeurs Sign bijzondere innovaties, zoals de fluorescerende neongele toner. Ook de nieuwe Ricoh Pro 8220s en de Ricoh Pro C5210s maken er hun Nederlandse beursdebuut. Bovendien komen voor het eerst de H1625 LED hybride grootformaatprinter en de AnaJet ‘direct-to-garment’ textielprinter in actie op de Ricoh-stand. Hiermee biedt Ricoh grafische en sign-professionals nieuwe mogelijkheden en dat maakt kansrijke markten bereikbaar.


Beursprimeurs

De manier waarop bedrijven, organisaties en consumenten communiceren, verandert razendsnel. Om printprofessionals in staat te stellen daar snel op in te spelen, blijft Ricoh voortdurend innoveren en de grenzen verleggen. In Gorinchem maken de nieuwe 
Ricoh Pro 8220s en de Pro C5210s hun Nederlandse beursdebuut. De Ricoh Pro 8220s is geschikt voor de productie van hoge zwart-witvolumes en beschikt bovendien over een high-capacity inserter voor het inline toevoegen van bijvoorbeeld full colour tussenbladen of boekomslagen. De Ricoh Pro C5210s is het nieuwste instapmodel voor de hoogkwalitatieve full colour productie van kleine drukwerkoplages en professionele proefdrukken.

Neongeel als vijfde kleur

Beide beursdebutanten bevinden zich in Gorinchem in gezelschap van zowel de hoogvolume full colour Ricoh Pro C9110 als de Ricoh Pro C7110X, uitgerust met vijfde kleurstation. Die extra unit wordt tijdens de Vakbeurs gebruikt voor de nieuwe fluorescerende neongele toner van Ricoh. Deze neongele kleur kan met de 
Ricoh Pro C7100X-serie worden toegepast op een variëteit aan media tot een bannerformaat van 700 mm lengte – groot genoeg voor bijvoorbeeld een drieluik-folder op A4-formaat. Maar ook de markten van fluorescerende (veiligheids)etiketten en drukwerk met echtheidskenmerken behoren tot de mogelijkheden. Het is niet voor niks dat de Pro C7100X-serie al 2000 keer geplaatst is in Europa sinds de introductie in december 2014.

Speciale effecten met Metallic

Het vijfde kleurstation maakt de Ricoh Pro C7100X-serie ook geschikt voor het aanbrengen van bijzondere special effects. Daarvoor werkt Ricoh samen met Color-Logic, dat het ‘Process Metallic Color System’ ontwikkelde. Dankzij speciale software resulteert de combinatie van witte toner en full colour op gemetalliseerde substraten in schitterende metallic-effecten, die normaal alleen in conventionele druktechnieken met gebruik van speciale metallic-inkten mogelijk zijn.

Hybride grootformaatsysteem

In Gorinchem wordt nu voor het eerst ook de H1625 LED grootformaatprinter op de Ricoh-stand gepresenteerd. Dit hybride systeem kan zowel in een vlakbed- als een roll-to-roll-uitvoering worden geleverd, en biedt daarmee de gebruiker een veelomvattend pakket aan mogelijkheden in grootformaat- en sign-toepassingen.
De 
Ricoh Pro L4160 latexprinter met geurloze en sneldrogende AR inkten, biedt printprofessionals de kans hun portfolio te verbreden richting de productie van displays, binnen- en buitenreclame, maar ook interieurtoepassingen.

AnaJet textielprinter

Met de overname van AnaJet biedt Ricoh toegang tot de lucratieve markt van ‘direct-to-garment’-applicaties, zoals het rechtstreeks in inkjet bedrukken van t-shirts of textiele tassen in (zeer) kleine oplages. Op de beursvloer krijgen bezoekers live demonstraties te zien.

Studio demonstreert multichannel workflow

Tijdens de Grafische Vakbeurs & Vakbeurs Sign krijgt het publiek in de Studio op de Ricoh-stand demonstraties van onder andere 
TotalFlow BatchBuilder, een eenvoudig te implementeren en hardware-onafhankelijke tool waarmee verschillende printopdrachten als één batchopdracht kunnen worden uitgevoerd. Daarmee wordt de capaciteit optimaal benut en gaat de productiviteit omhoog.

Om er voor te zorgen dat het complete productieproces van alle print-, sign- en digitale communicatie-uitingen gestroomlijnd en efficiënt verloopt, beschikt Ricoh over een uitgebreid software portfolio. Daartoe behoort sinds kort ook de TotalFlow Supervisor app. Deze app geeft op elk gewenst moment en vanaf elke locatie een actuele stand van zaken in de genetwerkte productieomgeving. Naast bijvoorbeeld een overzicht en planning van de lopende opdrachten, zijn ook per productiesysteem de papiervoorraad in elk van de lades inzichtelijk, evenals de tonerniveaus.

De mogelijkheden om onderscheidend drukwerk met impact en meerwaarde te produceren, zijn dankzij de innovatiekracht van Ricoh vrijwel onbeperkt. Toch kiezen opdrachtgevers steeds vaker voor de combinatie van papier met allerlei digitale communicatiekanalen. Dat biedt nieuwe kansen en Ricoh helpt grafische en sign-professionals daarbij graag met krachtige oplossingen.

Bezoek aan stand

Ricoh nodigt professionals in de grafische en sign-branche graag uit voor een bezoek aan stand B.109 en B.112 tijdens de Grafische Vakbeurs & Vakbeurs Sign, van 14 tot en met 16 maart 2017 in de Evenementhal in Gorinchem. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via inspire.ricoh.nl/grafische-vakbeurs

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK