Social media trends: BeReal en TikTok

Ken je BeReal al? Als je met de laatste trends én de hippe doelgroepen mee wilt doen, is dit de app om in de gaten te houden. Jongeren omarmen massaal deze social app. Die andere hippe app, TikTok, stijgt gelijkmatig.

BeReal is een Franse app voor sociale media die in 2020 is uitgebracht. Na een paar jaar relatieve onbekendheid, won het begin en midden 2022 snel aan populariteit. In juli 2022 heeft het sociale media platform al 15% van de 13-24 jarigen bereikt (Bron: GfK GXL DAM). Jongeren blijken hiermee massaal de app te omarmen en een alternatief, ‘gezond’ digitaal sociaal medium te zoeken. Ter vergelijking: TikTok had begin 2020 een bereik van 20% in deze doelgroep, dus de groeipotentie is er.

Wat verder opvalt is dat er (nog) nauwelijks oudere gebruikers (35+) zijn, terwijl dit bij de andere sociale media platforms wel het geval is. Voor Instagram is zo’n 37% van de online bereikten in juli 2022 jonger dan 35 jaar. Voor TikTok is dat 44%, Snapchat 73% en voor BeReal is dat maar liefst 91%.

Gfk Gxl Dam Online Bereik Apps Juli2022

TikTok kent al jaren een sterke groei in gebruik onder jongeren. In juli van dit jaar is het bereik extra hoog door onder andere het live aanbieden van de wedstrijd tussen Ajax en PSV om de Johan Cruijff Schaal door ESPN; in de laatste week van de maand lag het unieke bereik van TikTok op nagenoeg 2 miljoen unieke personen (leeftijd: 13 jaar en ouder). Ook Snapchat heeft weer een stijgende lijn in bereik onder jongeren in juli 2022.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK