Smurfit Kappa: Wijzigingen in verpakkingsregels zullen stortvloed aan plasticvervuiling veroorzaken

“Oproep om fouten te corrigeren in de voorgestelde amendementen op de EU-wetgeving inzake Verpakking en Verpakkingsafval die recyclebare materialen, zoals karton, zullen benadelen en tegelijkertijd de plasticindustrie zullen stimuleren.”

Plastic Afval

Saverio Mayer, CEO Smurfit Kappa Europa wint er geen doekje om in zijn bericht op de website van het bedrijf. Er is een reeks amendementen ingestuurd op de Verordening Verpakking en Verpakkingsafval (PPWR). Volgens Mayer zijn die voorstellen contraproductief. Kort samengvat: ‘Ze zouden te algemeen verplichte regels voor hergebruik van transportverpakkingen opleggen. In de praktijk zou dit besluit recyclebare materialen, zoals karton, benadelen, terwijl het de plasticindustrie zou stimuleren’.

In plaats van aanzienlijk te worden verminderd, zal de hoeveelheid onnodige plastic transportverpakkingen die wordt geproduceerd tegen 2040 zijn verdubbeld

Lees verder bij Smurfit Kappa

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK