Grote brand bij Smurfit Kappa in Nechells vlakbij Birmingham

110 brandweerlieden en meer dan 30 blusvoertuigen hebben vanaf eergisteren een grote brand op het terrein van Smurfit Kappa bestreden.

Brand Smurfit Kappa

De brand begon rondom 07.00 uur in de avond en betrof volgens de brandweer een grote hoeveelheid papier en 8000 ton samengeperste balen karton in een magazijn.

Op het hoogtepunt van het incident waren er meer dan 30 brandweervoertuigen ter plaatse, waaronder twee hydraulische hoogwerkers, meerdere brandweerwagens, een hoogvolume waterpomp en een van de drones die werd ingezet om de situatie vanuit de lucht te beoordelen.

Er waren geen meldingen van slachtoffers.

In de laatste update, die om 07.55 uur gisterochtend werd gepubliceerd, wordt gemeld dat acht brandweerwagens en 50 personeelsleden nog steeds ter plaatse waren om dit grootschalige incident tot een volledig veilig einde te brengen. Er is nog niet vastgesteld hoe de brand is ontstaan.

In een bepaald stadium pompte de pompinstallatie 8.000 liter water per minuut uit een nabijgelegen kanaal.

Bron: Printweek, foto West Midlands Fire Service.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK