Simian bedrukt belangeloos LUBAG T-shirts

Wie afgelopen zondagavond naar Zondag met Lubach keek, werd getrakteerd op een tirade tegen RUMAG. Het resultaat daarvan is een tegenactie met bedrukte T-shirts van LUBAG die belangeloos door Simian gedrukt worden.

LUBAG T-shirtRUMAG is bekend geworden met quotes. De quotes kenmerken zich met sarcasme en met puntjes tussen de woorden. Ze verspreiden deze quotes vooral op social media, maar inmiddels ook met merchandising. Recent brachten ze in deze coronatijden ook een T-shirt uit met de opdruk: ‘Ik.geloof.in.jou.en.mij.’ De opbrengst gaat voor een deel naar het Rode Kruis. In Zondag met Lubach van zondag 29 maart 2020 bekritiseerde Arjen Lubach dit. RUMAG zou er vooral zelf veel geld aan verdienen. Bovendien beargumenteerde hij dat zij de quotes nagenoeg niet zelf bedenken. Lubach kwam daartoe met zijn eigen sarcastische T-shirt met bijna dezelfde quote, maar nu met komma’s in plaats van puntjes. En nu uitgebracht door LUBAG. Aan dit T-shirt verdienen de makers niets, volgens de website van LUBAG. “Zowel Arjen zelf, het programma Zondag met Lubach, de VPRO of producent Human Factor verdienen hier niks aan. Ook onze drukker Simian BV zet zich belangeloos in, zodat het maximale bedrag naar het Rode Kruis gaat.”

Update 7 april 2020: Simian verstuurt deze week nog steeds meer dan 30 bakken vol met LUBAG T-shirts.

Beeldbron: Lubag.nl

 

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Jolanda van Drie

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK