Gratis printservice draait overuren

Momenteel werkt een groot deel van het kantoorpersoneel in Nederland vanuit huis. En dat brengt praktische problemen met zich mee. Nick en Daniël van inkt-webshop Alleeninkt.nl besloten spontaan de helpende hand toe te steken met een gratis printservice. En met succes: inmiddels maken ze dagelijks ruim 150 mensen blij en de teller staat al op meer dan 25.000 printjes. De service is helemaal gratis, maar wie er gebruik van maakt krijgt wel het verzoek een donatie te doen aan het Rode Kruis.

Printservice AlleeninktNick: “We worden overspoeld met positieve reacties. Het geeft echt zoveel energie om met een klein gebaar deze mensen zo blij te maken.” Dat de belangstelling groot is blijkt wel uit een blik op de overstromende mailbox van Alleeninkt.nl. Daniël: “Toch zijn we druk bezig nog meer mensen te bereiken, zodat we iedereen kunnen helpen die dat echt nodig heeft. Het is de missie van Alleeninkt.nl om printen leuk te maken. Daarom voelt het voor ons logisch om ook in crisistijd een positieve bijdrage te leveren.”
Om aan alle verzoeken te kunnen voldoen, schieten inmiddels ook andere bedrijven te hulp. Zo zorgt digitale dienstverlener Webstores dat het proces technisch soepel blijft draaien, terwijl MFP Solutions ondersteuning biedt door extra printers te leveren. Deze printers draaien inmiddels overuren met het afdrukken van zakelijke prints, werkboekjes met lesmateriaal voor kinderen en heel veel kleurplaten.
Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Jolanda van Drie

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK