SIG wint de 4evergreen award voor circulair design

SIG heeft de Design for Circularity award van de 4evergreen Alliance ‘Circularity Success Stories’ initiatief gewonnen. De Palurec PolyAl recyclingfabriek, waarin SIG samen met industriepartners Elopak en Tetra Pak een belangrijke investeerder is, is bekroond met de Circularity Best Practices award.

Sig 4evergreen

4evergreen is een branche overkoepelende alliantie met meer dan 100 leden, waaronder SIG. Het streven van de alliantie is om in 2030 in Europa een recyclingpercentage van 90 procent te realiseren voor verpakkingen op basis van vezels. Met barrière-eigenschappen die vergelijkbaar zijn met die van standaard aseptische kartonnen verpakkingen, zorgt SIG Terra Alu-free + Full Barrier ervoor dat voedingsmiddelen en dranken langdurig beschermd zijn zonder dat koeling nodig is. De award die SIG nu heeft gewonnen eert de impact van deze oplossing voor de hele verpakkingsindustrie en de voedingsmiddelen- en drankensector.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK