SI’BON leden over het algemeen positief over 2021

Brancheorganisatie SI’BON hield een klein trendonderzoek onder haar leden. Ondanks het feit dat bij 44% van de leden de omzet daalde in 2020, kijken de leden positief naar 2021.

Cijfers Sibon Leden

Interieurdecoratie

De leden gaven in een samenvattende online meeting aan, vooral kansen te zien op het gebied van interieurdecoratie. Die kansen maken echter plaats voor de afname in omzet voor onder andere hygiëneartikelen, gerelateerd aan corona. SI’BON Directeur Ron van Rijssel zei dat 45% van de bedrijven groei zagen in het ‘interieur segment’.

Daarnaast zijn er natuurlijk ook zorgen over opdrachten binnen het segment retail. Het verschijnsel ‘click&collect’ zal de omzet voor signbedrijven nauwelijks doen toenemen.

Gevel- en lichtreclame

Ook gevel- en lichtreclame blijkt een aantrekkelijke pijler te zijn binnen signbedrijven, waar 40% groei noteerde en 30% gelijkblijvende omzet.

39% van de bedrijven groeide in 2020

Ondanks de sombere verwachtingen voor 2020 bleek toch zo’n 39% van de bedrijven groei te hebben gerealiseerd. Daar staat wel tegenover dat zo’n 44% krimp noteerden. In welke mate dat is gebeurd, werd in het onderzoek (PDF) niet gevraagd.

De omzetdaling deed zich vooral voor in het tweede kwartaal (bij 53% van de bedrijven). In het derde en vierde kwartaal stabiliseerde zich dat rond de 36%. In het tweede kwartaal ontving 59 procent van de bedrijven NOW-subsidie als ondersteuning in de personeelskosten, in het derde en vierde kwartaal was dit gedaald naar 30% en 22%.

Bronnen: SI’BON en sign.nl

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK