Verpakking van suikerbietenpapier

Verpakkingen van duurzaam suikerbietenpapier? Dat is nu ook mogelijk! Het suikerbietenpapier is een innovatie van Cosun Beet Company en papierproducent Crown van Gelder.

Cosun Suikerbietenpapier

Het papier, Crown Native genoemd, is gemaakt van bietenpulp; een zijstroom van de suikerproductie en een duurzame vervanger van houtvezels. Hierdoor kent het papier een lagere milieu-afdruk. Om te onderzoeken of deze zakken zich tijdens hun levenscyclus bij klanten net zo gedragen als de standaard zakken van houtvezels, is er een test opgestart in samenwerking met Zeelandia, een internationale producent van ingrediënten voor brood- en banketbakkerijen. De zakken hebben de test glansrijk doorstaan. Voor deze industriële markt zijn er 25 kilo zakken ontwikkeld met dit suikerbietenpapier. Vanaf dit voorjaar worden ook de 1 kilo pakken van Van Gilse, onderdeel van de suikerproducent, gemaakt van suikerbietenpapier met 20% suikerbietenvezels.

Ricky van Beers, business development manager bij Cosun Beet Company is blij met het resultaat. “Uiteindelijk is het de intentie dat we voor al onze verpakkingsmaterialen heel gecontroleerd en gefaseerd overstappen naar suikerbietenpapier.”

Bron: Cosun Beet Company

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK