Selectie Best Verzorgde Boeken 2022 is bekend

De 33 Best Verzorgde Boeken 2022 zijn bekend. Stichting De Best Verzorgde Boeken viert ieder jaar het beste dat de grafische sector voortbrengt, 33 boeken die met hart en ziel zijn gemaakt.

Boekenkast

Voor de achtste maal heeft ook de studentenjury weer een eigen keuze gemaakt. Er werden 262 boeken ingestuurd voor deelname aan de jaarlijkse competitie. De internationale jury van Best Book Design from all over the World kent de Nederlandse selectie een Bronzen Medaille en een Eervolle Vermelding toe.

De Bronzen Medaille gaat naar Architectures of Dismantling and Restructuring, uitgegeven door Lars Müller Publishers. En de Eervolle Vermelding is voor Capturing Nature, uitgegeven door Zucker Art Books (USA).

Van de 262 ingezonden boeken zijn er 33 boeken bekroond

Stichting De Best Verzorgde Boeken zegt: “Nederland kent een lange traditie van uitmuntende boekverzorging. Dit betreft de kwaliteit van de Nederlandse ontwerp- en uitgeeftraditie evenals het technische meesterschap van lithografie, drukken en binden op Nederlandse bodem. De wat ouderwetse term ‘best verzorgd’ is altijd gehandhaafd in het bewustzijn dat de jury’s in de eerste plaats boeken uitverkiezen en niet alleen boekontwerpen.”

Lees verder

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK