Screen introduceert Truepress Jet 520 HD+

Screen Europe presenteert de Truepress Jet 520 NX en de Truepress Jet 520 HD+ met nieuwe functies op de Hunkeler Innovationdays 2019 in Luzern (25 – 28 februari). Deze omvatten een geïntegreerde ‘NIR-drogertechnologie’, met geavanceerde droogfuncties om de prestaties op zowel licht als zwaar gecoat offsetpapier te verbeteren. Volgens Screen verhoogt dit de afdruksnelheid op gecoat offsetpapier en maakt het drukkerijen mogelijk om een breder scala aan toepassingen te produceren.

Screen’s Truepress-Jet 520HD+ is een inkjet webpers met een printresolutie van 1.200 dpi en een printsnelheid tot 150 meter per minuut. Samen met de speciale SC-inkten, die zelfs zonder voorbehandeling op ‘gewoon’ gecoat offsetpapier kunnen worden bedrukt, levert de inkjetrol volgens de fabrikant de kleuren en texturen, evenals de voor hoogwaardige publicaties verwachte detailnauwkeurigheid en vaste oppervlakken.

Naast de Truepress Jet 520 HD+ zal Screen ook de Truepress Jet 520 NX presenteren op de Hunkeler Innovationdays, die niet alleen geschikt is voor het printen van transacties, maar ook voor toepassingen, zoals direct mailings of boekdruk. Naast de standaard afdrukkoppen, kan de Truepress Jet 520 NX worden uitgerust met een extra afdrukkop voor een vijfde kleur. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om een onzichtbare UV-inkt aan te brengen als bescherming tegen namaak en andere speciale inkten.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK