Scholma Print & Media van Bedum naar Groningen

Bedum maakt deel uit van gemeente Hogeland en ligt ten noorden van de stad Groningen. Scholma Print & Media is in de kleine plaats natuurlijk geen onbekende werkgever. Scholma trekt in bij Royal Hoitsema Labels.

Hoitsema Labels
Scholma trekt in bij Hoitsema
Scholma Logo

Dat is niet zomaar gebeurd, Scholma en Hoitsema Labels zijn beiden namelijk in handen van Van Ketwich Investments BV in Groningen.

Hoitsema Logo

Directeur Harry Ploeg zei bij RTV Noord: “We kunnen hier geen kant meer op. Uitbreiden is onmogelijk, terwijl de bedrijfsvoering daar wel om vraagt. De tijd van vroeger heeft de realiteit ruimschoots ingehaald. Als de aandeelhouder dan de optie biedt naar Hoitsema te gaan, waar genoeg ruimte is, dan gaan we daarvoor. De grafische industrie is tegenwoordig hightech en het is topsport om in de markt mee te doen, zeg ik altijd. Dan heb je ook een topsportomgeving nodig. Toen ik hier ruim tien jaar geleden begon, was het qua logistiek en ruimte al een onmogelijk pand.’

Door de verhuizing verdubbelt Scholma qua ruimte van duizend naar tweeduizend vierkante meter

De gemeente Het Hogeland heeft in het bestemmingsplan de industriebestemming van de kaart gehaald, waardoor het mogelijk wordt om woningen te bouwen op de grond die vrijkomt. Er zijn vijftig appartementen gepland. Na de verhuizing van alle bedrijven wordt met de bouw een begin gemaakt.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK