Beurstitel Labelexpo in nieuwe handen

Beurs- en business intelligence-gigant Informa is de nieuwe eigenaar van de titel en heeft daarvoor 940 miljoen dollar betaald. De deal wordt naar verwachting op 1 juli afgerond.

Labelexpo 2023 Logo

Voorheen was de titel in handen van de Tarsus Group. Tarsus bezit een ‘zeer complementaire’ portefeuille van meer dan 160 wereldwijde evenementen, waaronder Labelexpo. Tarsus kwam op zijn beurt sinds mei 2019 in handen van investeringsmaatschappij Charterhouse Capital Partners voor een bedrag van 708 miljoen dollar. Net als andere internationale evenementenbedrijven werd Tarsus zwaar getroffen door reisbeperkingen in verband met de pandemie.

Informa heeft zijn hoofdkantoor in London en heeft wereldwijd vestigingen. De omzet in 2022 bedroeg 2,4 miljard pond.

Labelexpo Europe keert van 11-14 september terug in de Expohallen in Brussel

De Labelexpo Europe show die in het najaar van 2021 zou worden gehouden, werd uitgesteld tot het voorjaar van 2022 en moest vervolgens worden geannuleerd na de Russische invasie in Oekraïne en de crisis in de Europese etikettenindustrie als gevolg van de langdurige staking bij UPM vorig jaar.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK