Sappi gaat in Limburg een nanocellulose testfabriek bouwen

Brighland campusLanda is niet het enige bedrijf dat nanotechniek voor onze industrie inzet. Papierfabrikant Sappi gaat in Sittard-Geleen zijn met de Edinburgh Napier University ontwikkelde nanocellulose techniek uittesten. De testfabriek komt op de Brightlands Chemelot Campus in Geleen (zie foto) waar veel onderzoek gedaan wordt naar chemie en materialen op biobasis. Nanocellulose wordt gemaakt van ‘gewone’ houtvezels en heeft unieke optische en sterkte eigenschappen. Het productieproces voor nanocellulose is ook nog milieuvriendelijker dan traditionele processen omdat het benodigde water minder vervuild is. Meer informatie over dit veelbelovende project is te lezen via deze link.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

VIGC Hackaton: Reinvent The Graphic Arts Industry (12-13 okt.) – Het congres (15 okt.)

Vigc Congres Hackaton 2020

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK