Sappi en ISBC ontwikkelen niet te voelen RFID-chip in vel papier

ISBC is naar eigen zeggen de leidende fabrikant van RFID-chips in Rusland. Samen met Sappi werd een uniek RFID concept ontwikkeld waarbij de plaats van de RFID-chip in een vel papier niet te voelen is.

Sappi Rfid

ISBC was op zoek naar een alternatief voor plastic voor slimme afdrukken, en er werd gekozen voor Sappi’s Swiss Matt-papier – dat vooral wordt gebruikt als inkjetpapier voor grootformaatprinten – vanwege het witte oppervlak, de afdrukresultaten en de kras- en waterbestendigheid.

Sappi: “Sappi’s Swiss Matt is net zo makkelijk te bedrukken/beprinten als gewoon papier op uiteenlopende druk- en printtechnieken.”

De gewenste digitale informatie kan eenvoudig worden overgebracht op de RFID-chip die in het papier is ingebed: voor het coderingsproces heeft ISBC een speciale codeermachine en opleidingsmateriaal ontwikkeld.

Ivan Demidov, oprichter en uitvinder van ISBC, zegt: “Onze gepatenteerde technologie is uniek op de markt. Het biedt eindgebruikers een pvc-vrije, duurzamere en toekomstbestendige optie.”

Wat potentiële toepassingen betreft, kan de oplossing worden gebruikt voor: contactloze tickets in bussen, treinen, trams en andere vervoermiddelen, maar ook voor prepaidkaarten en cadeaubonnen, visitekaartjes en toegangscontrole, waaronder sleutelkaarten voor hotelkamers, skipassen of toegangspolsbandjes voor evenementen en beurzen.

De op papier gebaseerde sensoren en labels kunnen ook in diploma’s en andere certificaten worden geïntegreerd, om de authenticiteit van documenten te verifiëren. Conventionele postkaarten kunnen ook worden verbeterd door de integratie van een RFID-tag met interactieve URL’s.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK