Samenwerken voor de toekomst in print: Probo en Prindustry

Ondernemers helpen groeien in print. Dat is de missie van Douwe Pieter van der Galiën en Jordy Silva de Jong bij Probo. Dat doen zij ook samen met Prindustry. Welke faciliterende rol Probo hierin speelt en welke rol partnerships als Prindustry vervullen, lees je vandaag bij Printmedianieuws.nl.

Een tipje van de sluier: Groeien doe je niet alleen, maar volgens de mannen samen met de waardeketen. Jordy verklaart: “We kunnen elkaar beter maken. Samen innoveren is essentieel om een gezond ecosysteem te krijgen waarin we allemaal gezond verdienen.”

Dat gebeurt ook via partnerships zoals die met IT-partner Prindustry. Je krijgt via Prindustry een flexibele webshop waarin het gehele assortiment van Probo live gekoppeld is. Dat betekent dat het aanbod en de prijzen in de webshop altijd gelijk zijn aan die van Probo. De webshopeigenaar kan als reseller het assortiment van Probo wederverkopen, naast de assortimenten van andere producenten en mogelijk zijn eigen productaanbod. De reseller bepaalt helemaal zelf welke aanpassingen hij doet in aanbod, kortingen of marges.

Jordy: “Ik daag de reseller uit om na te denken over de volgende stap. Webshops die een duidelijk keuze maken voor een niche en daar heel goed in zijn, zie ik succesvol zijn. Diegenen die alles in de breedte aanbieden, zie ik het moeilijk hebben. Meer assortiment betekent niet meer omzet. Bedenk ook dat er nieuwe eisen zijn van de volgende generatie. Kun je naar een duurzame toekomst bewegen? Ben je klaar voor een circulaire markt? Ondanks de positieve kracht van print en communicatie in het algemeen, heeft de sector een grote impact op het milieu. We geloven de communicatiekracht voor mensen en merken te kunnen versterken, terwijl we de footprint verlagen.”

Lees hier het hele interview.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Laat een reactie achter

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK