Herbruikbare verzendverpakking BOXO bereikt finale van de Gouden Noot 2024

De herbruikbare verzendverpakking van BOXO is één van de finalisten van de prestigieuze Gouden Noot 2024. Deze prestigieuze Europese innovatiewedstrijd voor verpakkingen wordt jaarlijks georganiseerd door het Nederlands Verpakkingscentrum.

BOXO ontwikkelde een herbruikbare verzendverpakking, sociaal geproduceerd in en van Nederlands bedrijfsafval. Deze Boxobag is ontworpen om online bestellingen snel verzendklaar te maken. Het unieke ontwerp zorgt ervoor dat items niet schuiven tijdens het transport vanuit de webwinkel naar de klant. Het ontvangen en uitpakken van de herbruikbare verzendverpakking levert een unieke toevoeging aan de beleving van de ontvanger. Dankzij het slijtvaste materiaal kunnen Boxobags tot 500 keer gebruikt worden. Volgens de Europese Verpakkingswet (PPWR) moet vanaf 2030 minimaal 40% van de e-commerce verpakkingen herbruikbaar zijn. BOXO biedt gerenommeerde verpakkingsbedrijven de mogelijkheid de stap naar een herbruikbaar productaanbod te maken.

BOXO combineert een duurzame verpakking met een efficiënt retoursysteem. De Boxobag kan via de unieke QR code geladen worden met statiegeld. Via een divers netwerk van inleverpunten komt de verpakking via BOXO Return terug om opnieuw door webwinkels gebruikt te worden. De Boxobag is in samenwerking met E-commerce markt partijen ontwikkeld.

In 2021 startte Okke de Jonge BOXO als student. BOXO heeft als missie om herbruikbare verzendverpakkingen de norm te maken in Nederland. De herbruikbare verzendverpakkingen van BOXO worden sociaal geproduceerd in Friesland van gebruikte Big Bags. Meer informatie: www.boxo.nu.

De Gouden Noot, georganiseerd door het NVC Nederlands Verpakkingscentrum, is de meest begeerde prijs in de verpakkingswereld. Deze erkenning bevestigt onze missie om herbruikbare verpakkingen de norm te maken in Nederland.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK