Rotterdamse studenten starten Druk

bb161027-drukTwee Rotterdamse studenten Richard (l) en Sinan hebben een vliegende start gemaakt met hun eigen drukkerij DRUK.
Hoe ze het allemaal doen weten ze zelf ook niet precies, maar de 23-jarige studenten Richard en Sinan hebben beiden een parttime baan, studeren voltijd en runnen daarnaast hun eigen drukkerij DRUK.
Het balletje begon te rollen toen Richards afstudeerproject van zijn vorige opleiding een succes bleek. Voor mijn ondernemersopleiding op het mbo heb ik als afstudeerproject het kledingmerk Banlieue opgericht. Dat bleef zo goed verkopen, dat ik daarmee door ben gegaan.”

Bij het oprichten van zijn eigen merk viel het Richard op hoe lastig het is kleding van goede kwaliteit te laten bedrukken. “Het is ontzettend duur, zeker voor een starter. Bovendien was de levertijd lang. Dat moet anders kunnen, dacht ik.”

Zo openden in maart uiteindelijk de deuren van DRUK, waar bedrijven en particulieren terecht kunnen voor fotografie, het laten bedrukken of zelfs maken van kleding en het opstarten van hun eigen merk. “Alles om een merk op te richten onder één dak, aldus Richard.”

Ondertussen weten grote bedrijven de mannen te vinden en lijkt hun initiatief een succes te worden.

Lees het hele artikel op Metro.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK