Rotatie-inkjetprinter van Inkcups

De X360 machine van Inkcups komt naar Europa. In de Verenigde Staten draait de machine al geruime tijd. Bijzonder is de mogelijkheid om op conische cilinders 360 graden rond te kunnen beprinten, waardoor bekers een interessant marktsegment is voor de X360.

Inkcups-sampleInkcups is een Amerikaans bedrijf met het hoofdkantoor in Danvers (MA), net boven Boston. Het bedrijf heeft een vrij korte historie vanaf 2001, en heeft inmiddels zo een 100 medewerkers in dienst. Het bedrijf biedt een fullservice concept aan met zowel apparatuur, consumables en diensten.

De machine is vooral geschikt voor ’try-out’ marketing en kleine oplages.

X360 snelheid

Bij inkjet wordt al snel aan hoge snelheden gedacht. Dat is bij de X360 vanwege zijn specialisme niet het geval. Een conische vorm kan in ca. 1 minuut worden geprint, de omsteltijd bedraagt ca. 5 minuten. Het toepassingengebied is echter breed. De fabrikant ziet markten voor sportflessen van metaal en plastic, kandelaars, glaswerk, roestvrijstalen bekers en industriële onderdelen, zoals oliefilters. De X360 kan on-demand, full-colour bedrukkingen leveren op cilindrische onderdelen tot 305 millimeter hoog, met een diameter van 40 – 120 millimeter. De machine print CMYK plus twee zeer ondoorzichtige UV-LED-uithardende witte inkten, met een optionele vernis voor extra visuele impact.

 

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK