Roland DG pakt uit op FESPA 2018

Roland DG kondigt met trots aan dat zij het grootste assortiment van geavanceerde print & cut, UV-LED- en sublimatieoplossingen zal demonstreren op FESPA’s Global Print Expo 2018. Europa’s toonaangevende beurs voor de grootformaat printsector vindt plaats in Berlijn, Duitsland, van 15-18 mei 2018.

Roland DG Corporation is een toonaangevende leverancier van digitale printtechnologieën, met meer dan 35 jaar productie-ervaring. Het bedrijf is wereldwijd bekend om zijn hoogwaardige en betrouwbare oplossingen, en is het nummer 1 merk voor print & cut*1 met meer dan 116.000 toestellen die wereldwijd worden verkocht*2.

De stand van Roland op FESPA (Hal 2.2 stand B20) zal het breedste scala van oplossingen op zes gebieden tentoonstellen:
• Print & cut zal de nieuwste generatie TrueVIS eco-solvent grootformaat printers en snijplotters van Roland demonstreren.
• Printen, dan snijden: met op de voorgrond Roland’s SOLJET en VersaEXPRESS eco-solvent grootformaatprinters en CAMM-1 GR-serie snijplotters.
• Personalisatie & Retail, met de Roland VersaUV LEF desktop UV LED-serie.
• Roland’s VersaUV industriële vlakbed en hybride toestellen.
• Sublimatie, met de Roland Texart XT-640.
• Small device zone, met desktopprinters, snijplotters en graveersystemen.

In de hospitality-ruimte zal een breed scala aan inspirerende ‘real-life’-toepassingen de veelzijdigheid en kwaliteit van de output van Roland DG-systemen demonstreren.

Gillian Montanaro, hoofd van Marketing EMEA, licht toe: “Ons hoofdthema voor FESPA is: ‘Wat voor u belangrijk is, inspireert wat we doen’. Dit onderstreept ons voortdurende engagement en onze toewijding aan onze klanten. Onze lokale teams werken nauw samen met klanten en partners, om onze technologische ontwikkeling en ons productaanbod aan te sturen. We willen hen bij FESPA erkennen en belonen voor hun loyaliteit, en we willen diegenen die momenteel onbekend zijn met onze technologie inspireren en informeren over het ongelooflijke potentieel ervan.”

De volgende sleuteloplossingen worden gepresenteerd op FESPA op de stand van Roland DG:

TrueVIS. Print & cut eco-solvent breedformaatoplossingen

Na meer dan 20 jaar geleden de eco-solvent breedformaatprinter/snijplotters te hebben geïntroduceerd, blijft Roland DG de eerste keuze voor duurzame grafische prints wereldwijd*1. Het bedrijf beseft dat de markt voortdurend voortgestuwd moet worden, en introduceerde de TrueVIS-serie. De huidige campagne van Roland: ‘geen compromis’, toont de belangrijkste manieren waarop TrueVIS ‘echte print & cut zonder compromis’ levert, in termen van: kwaliteit, veelzijdigheid, productiviteit, betrouwbaarheid en rendement.

De Roland TrueVIS VG-640/540 (1625 mm en 1371 mm) en SG-540/300 (1371 mm en 762 mm) printers/snijplotters zijn uitgerust met de recent ontwikkelde Roland DG FlexFire printkoppen, voor een betere controle van de inktkamerplaat en een hogere afvuurfrequentie. De FlexFire printkoppen zorgen ook voor een precieze druppelplaatsing in drie formaten, en een drukgang die ongeveer 25% breder is vergeleken met voorgaande Roland DG modellen. De combinatie van de FlexFire printkoppen en TrueVIS inkt levert verbluffende fijne details en levendige kleuren op, met een productiesnelheid van 10,6m2 per uur in hoogkwaliteitsmodus op vinyl en tot 34,7m2 per uur op banners in dubbele CMYK-inktconfiguratie*3.

Print then cut-oplossingen
Roland biedt een reeks opties voor printserviceproviders die op zoek zijn naar een aparte print- en snijoplossing, zoals de bekroonde Roland SOLJET EJ-640 eco-solventprinter. De EJ-640 staat alom bekend voor zijn uitstekende prestaties, en levert hoge productiviteit en kwaliteit met lage bedrijfskosten. Geavanceerde functies omvatten een geïntegreerd tri-heater-systeem, uitstekende mediacompatibiliteit, nauwkeurige media-overdracht, Roland VersaWorks Dual op PDF-gebaseerde RIP en Roland OnSupport software voor monitoring op afstand, waardoor printen zonder toezicht eenvoudiger dan ooit wordt.

Ook Roland’s geavanceerde én betaalbare VersaEXPRESS RF-640 eco-solventprinter zal op de stand worden tentoongesteld. De EJ-640 of RF-640 kan worden opgesteld als een stand-alone toestel of worden gecombineerd met een snijplotter, zoals een Roland GR-serie als een integraal onderdeel van een efficiënte workflow voor printen en dan snijden.

Nieuwe generatie professionele vinylsnijplotters
Vorig jaar introduceerde Roland DG een nieuwe generatie professionele vinylsnijplotters in haar CAMM-1-serie, de Roland GR-640/540/420. De GR-serie is volledig opnieuw ontworpen. Ze levert de beste snijkwaliteit en productiviteit in haar klasse, dankzij een betere nauwkeurigheid, snelheid en flexibiliteit op vlak van mediatypes en bijkomende hoogstaande snijfuncties. Het nieuwe ergonomische L-vormige ontwerp van de geïntegreerde stand en machine zorgt voor stabiliteit, om zelfs met hoge snelheden precies te kunnen snijden, en voor moeilijke media met een enkele snij-actie. Modellen zijn beschikbaar in snijbreedtes van 1651 mm, 1397 mm en 1075 mm, zodat gebruikers ze kunnen koppelen aan de inkjetprinters die ze op dat moment gebruiken.
Montanaro voegt hieraan toe: “De snijsector wordt steeds diverser. Naast het produceren van signalisatie omvat het snijden nu ook de productie van raam- en voertuigdecoratie, geblindeerde ramen en autobescherming, folie voor het restylen van auto’s, gepersonaliseerde kleding, etiketten en decalco’s, verpakkingsprotoypes, verf- en zandstraalsjablonen, enz. Door deze vele toepassingen moet het hanteren van een grote verscheidenheid van materialen met verschillende diktes mogelijk zijn, zoals getint glas, reflecterende folie, materialen voor hittetransfer zoals flock en glitter, karton en zandstraalsjablonen. De GR-serie maakt dit allemaal mogelijk.”

Sublimatie met fluorescerende inkten voor mode- en sportskleding
Op het gebied van modekleding worden trendcycli korter met een groeiende behoefte aan personalisatie, die individuele voorkeuren en levensstijlen weerspiegelt. Op het gebied van sportkleding worden zeer functionele polyestermaterialen, zoals zweetabsorberende, sneldrogende en dry-touch aspecten, steeds populairder.

Digitale printers zoals de Roland Texart XT-640 kunnen snel een eenmalige productie of een productie in een kleine oplage op maat leveren. De Roland Texart XT-640 is een printer voor sublimatietransfer, speciaal ontworpen voor de productie van textieldecoratie, sport- en modekleding, zachte signalisatie, polyester banners en vlaggen, gordijnen en andere vormen van interieurinrichting, evenals promotiegoederen en gepersonaliseerde geschenken. De Roland Texart XT-640 is uitgerust met dubbele printkoppen voor hoge hogesnelheidprestaties met een bruikbare printsnelheid van 41m2/uur. De rail- en framestructuur is versterkt om zeer gedetailleerd printen mogelijk te maken met een precieze inktdruppelplaatsing.

Roland Texart inkten werden geoptimaliseerd voor het printen van sublimatietransfers en leveren krachtige en levendige kleuren en diepe, rijke zwarttinten. Oranje, violet, fluorescerend roze en fluorescerend geel kunnen worden gecombineerd met Roland DG’s Texart-procesinktkleuren, om honderden levendige fluorescerende tinten te produceren. Het staalpalet van de Fluor Color Library van Roland DG kan worden geïnstalleerd in Adobe® Illustrator® en CorelDRAW® voor een ongeëvenaard gebruiksgemak en aanpassing van kleuren. Door gewoon op de gewenste kleuren in het palet te klikken, kunnen pastelkleuren en in het oogspringende fluorescerende materialen snel en eenvoudig worden opgenomen in de sublimatieproductie.

UV-LED vlakbed printer die de productiviteit naar een hoger niveau tilt
De trend voor zeer gepersonaliseerde items neemt verder toe en klanten gebruiken de VersaUV LEF-printers van Roland om winstgevende bedrijven op te bouwen door on-demand printdiensten op maat aan te bieden voor een scala aan gepersonaliseerde producten via e-commercesites, winkelkiosken of als een aanvulling voor hun bestaande printwinkel. Het Roland LEF-300-model brengt de VersaUV-serie naar de massaproductieomgeving met een aantal functies om de aanpassing en decoratie van items in grote volumes te vergemakkelijken.

Roland zal op FESPA de VersaUV LEF-300 en LEF-12i van de UV-LED vlakbed inkjetprinters demonstreren. Interessante productieverhogende functies op de Roland LEF-300 zijn onder meer: een printgebied van 770 mm breed en 330 mm lang. Met de Roland LEF-300 is het mogelijk om op een breed scala aan substraten te printen, waaronder: acryl, hout, karton, plastic, metaal, glas plus stoffen en zachte materialen zoals leer en eco-leer*4.

Dankzij de vacuümtafel is het gemakkelijk om dunne materialen op hun plaats te houden. Het toestel print rechtstreeks op verschillende voorwerpen, zoals: balpennen, telefoonhoesjes, gepersonaliseerde promotieartikelen, signalisatiemateriaal, gepersonaliseerd awards, geschenkartikelen, industriële goederen, productprototypes, enz.

Gregory Bilsen, onlangs benoemd tot president van Roland DG EMEA, concludeert: “De afgelopen jaren heeft Roland DG een groot aantal innovatieve oplossingen op de markt gebracht. We zijn erg blij dat dit nu bij FESPA tot uiting komt met een verbazingwekkend breed en veelzijdig productaanbod, dat aansluit op elke mogelijke behoefte en toepassing. Ons gemotiveerde Europese team zal het thema: ‘Wat voor u belangrijk is, inspireert wat we doen’, dat de Roland-waarden respect en partnerschap weerspiegelt, onderbouwen. We kijken er allemaal naar uit om bestaande en nieuwe klanten en partners op onze stand te verwelkomen.”

*1 2009 Kw4-2017 Kw1 InfoTrends breedformaat tracking verzendingsrapport
*2 Totaal aantal inkjet printer/snijplotters verzonden door het Bedrijf op december 2016
*3 VG-640 4 Kleur
*4 Primer kan nodig zijn bij bepaalde toepassingen.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK