Roland DG ondersteunt Berlijns modelabel

AUF AUGENHOEHE maakt mode voor mensen met dwerggroei. De flock- en flexfolies voor de merchandiseproducten worden gesneden op een Roland-plotter.

Modeontwerpster Sema Gedik kwam op het idee om mode voor mensen met dwerggroei te ontwerpen, door haar nichtje Funda. Funda had door haar kleine gestalte altijd veel moeite om passende en modieuze kleding te vinden. Zo ontstond AUF AUGENHOEHE als projectidee in het kader van de bachelorproef van Sema Gedik. Intussen zijn we zeven jaar verder en heeft Sema Gedik de maten opgenomen van honderden kleine mensen over de hele wereld. Op basis van die gegevens heeft ze gestandaardiseerde confectiematen berekend voor vrouwen en mannen met dwerggroei. Haar doel en missie? Een eigen modelabel met trendy mode en passende snitten die klanten in deze doelgroep precies dat bieden wat ze tevergeefs zochten. Zo hoeven ze niet te shoppen in kinderafdelingen of hoeven ze geen kleren te laten inkorten bij een kleermaker.

Een paar maanden geleden behaalde de 29-jarige haar Master in Modedesign aan de Berlijnse HTW Hochschule für Technik und Wirtschaft, en werd haar start-up AUF AUGENHOEHE haar fulltimebaan. De Berlijnse starterssubsidie (Gründerstipendium), gefinancierd door het Europees Sociaal Fonds en een crowdfundingcampagne, gaven haar een duwtje in de rug bij de opstart. Via haar website verkoopt Sema Gedik nu ook een reeks merchandiseproducten, die ze heeft ontwikkeld omdat er veel vraag naar is. Denk bijvoorbeeld aan: mokken, een zelf ontwikkelde kleerhanger, petten, stijlvolle gymtassen en een keuze aan T-shirts, ook voor mensen met een maatje meer. De tassen en T-shirts van haar collectie worden bedrukt met het AUF AUGENHOEHE-logo of met kleurrijke patroonprints. Om dat mogelijk te maken, heeft Sema Gedik met de fabrikanten Roland en Lotus Transfer twee topsponsors weten te strikken.

Ambitieuze doelen ondersteunen

“Jonge talenten ondersteunen die een zinvol en weldoordacht businessidee willen uitwerken, is iets wat Roland na aan het hart ligt. We hebben dan ook niet geaarzeld toen onze partner Lotus Transfer, een erkende Roland-dealer in Berlijn, ons benaderde met de vraag om de modeontwerpster Sema Gedik aan een snijplotter te helpen voor het creëren van haar merchandiseproducten”, zegt Karel Sannen, Marketing Manager bij Roland DG.

“We zijn erg onder de indruk van de authenticiteit en passie waarmee Sema Gedik haar project voor mode voor mensen met dwerggroei gerealiseerd heeft. Het leed voor ons geen twijfel dat we deze geëngageerde student-onderneemster zouden helpen”, beaamt Bernhard Hermann, Sales Manager bij Lotus Transfer Press Solutions in Berlijn.

De Roland-dealer en transferpersfabrikant heeft Sema Gedik voorzien van de uitrusting die ze nodig heeft om haar collectie met flock- en flexfolies te bedrukken. Roland stelde een snijplotter GS-24 beschikbaar voor het snijden van de folies en Lotus een transferpers LTS 150 B. De eerste transferfolie-uitrusting voor flock- en flexapplicaties was ook afkomstig van Lotus. In de Berlijnse Lotus-showroom vond tot slot een korte training plaats. De HTW stelde haar ex-studente ruimtes beschikbaar, waar het gonst van bedrijvigheid nu het team van AUF AUGENHOEHE er volop shirts, tassen en tal van andere accessoires van bedrukkingen voorziet.

Sema Gedik lacht: “Ja, ik bedien de snijplotter en de transferpers zelf. De plotter is ongecompliceerd te bedienen en biedt heel flexibele instelmogelijkheden. Qua duurzaamheid bevalt het mij heel erg goed dat de uit te snijden opschriften materiaalbesparend te nesten zijn op de flockfolies.”

Mode met een missie: nu meer dan ooit

Het jonge modelabel (www.aufaugenhoehe.design) heeft al de eerste hindernissen naar verdere groei met glans overwonnen. Zo was de deelname aan de Berlin Fashion Week een succes, en komen er ook bestellingen binnen uit andere Europese landen en zelfs uit de VS. De modecollectie wordt geproduceerd in Berlijn en verkocht via de online shop. “Mijn mode voor mensen met dwerggroei heeft niet alleen een esthetische functie, maar ook een zingevende. Ik wilde laten zien dat ik een verschil kan maken met alles wat ik geleerd heb. De eerste vijf jaar van AUF AUGENHOEHE waren heel intensief. Ik weet nu dat je moet blijven geloven in jezelf en niet mag opgeven”, besluit Sema Gedik.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK