Rodi Media bij Beste Media-Uitgevers volgens Emerce 100

Rodi Media behoort in 2024 tot de beste media-uitgevers van Nederland volgens de Emerce 100, dé jaarlijkse lijst met uitblinkers in e-business. Directeur van de Rodi Groep Matthijs Malipaard: “Deze Emerce 100-notering is een waardering voor heel Rodi Media. Zelf zijn we al megatrots op de digitale transitie die we de afgelopen jaren doormaakten, maar dat we nu ook deze erkenning krijgen van kennispartners en bedrijven die op ons gestemd hebben, maakt de notering van Rodi in de Emerce 100 extra bijzonder.”

Foto Persbericht Emerce 100 Rodi Media Scaled 1

Rodi Media is continu in ontwikkeling onder leiding van de in 2020 aangestelde nieuwe directie en met een inmiddels uitgebreid marketingteam met verschillende specialisaties. “In 2021 voegden we daarbij diverse DPG-titels toe aan de overkoepelende Rodi Groep, waarmee we ons huis-aan-huisbladportfolio uitbreidden. Ook investeerden we in 2022 volop in (de verduurzaming van) onze drukkerij. En in 2023 presenteerden we de compleet vernieuwde en future proof huisstijl van Rodi Media en Rodi West Media – waardoor onze print- en online media nu naadloos op elkaar aansluiten.”

Rodi Media is zowel online als in print het lokale nieuwsplatform voor lezers, klanten en partners. Malipaard: “Onze printomzet steeg vorig jaar flink. Niet gek als je weet dat uit NMO-onderzoek blijkt dat huis-aan-huismedia nog steeds een enorm publiek bereiken. En dat blijkt ook uit de online cijfers: onze nieuwssite Rodi.nl verbreekt jaar na jaar alle bezoekersrecords, waardoor onze online omzet in 2023 door het dak ging. We mogen zelfs spreken van een explosieve groei. Hetzelfde geldt overigens voor onze nieuwsbrieven en socials, die in 2023 een recordaantal abonnees en volgers in de regio wisten aan te spreken.”

Meer dan ooit investeerden de klanten – door het succes van Rodi.nl en de overige online kanalen van Rodi Media – in crossmediale lokale campagnes, vult Malipaard aan. “Elk jaar ontwikkelen we ons verder op digitaal gebied ter aanvulling op de kracht van onze mooie wekelijkse Nieuwsbladen, onder meer met AI-oplossingen, AI-kennissessies voor Content, Marketing en Sales en het aan ons binden van gerenommeerde partners in de (e-commerce) markt. Deze ontwikkelingen hebben een positieve invloed op onder meer de kwaliteit van onze klantrelaties, content in de Nieuwsbladen en op nieuwswebsite Rodi.nl.”

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK