Riso koopt inkjet koppen divisie van Toshiba

Riso Kagaku Corp is bezig met de overname van de inkjetkopactiviteiten van Toshiba Tec, nadat de raad van bestuur van Toshiba Tec op 22 december bijeenkwam en instemde met het sluiten van een definitieve overeenkomst met Riso.

Riso T1200
De RISO T1200

De inkjetkopactiviteiten vertegenwoordigen slechts een zeer klein percentage van de activiteiten van Toshiba Tec, die voornamelijk geconcentreerd zijn rond elektrofotografische printapparatuur, voornamelijk gebruikt in POS en multifunctionele randapparatuur, terwijl TPI verantwoordelijk is voor de productie van zowel de inkjetprintkoppen als de toner.

Riso zal ruim 45 miljoen euro in contanten betalen

Riso is van plan om tegen 1 april 2024 een dochteronderneming op te richten om de Toshiba Tec inkjetkoppenactiviteiten te beheren, hoewel de overdracht zelf tegen 1 juli 2024 moet voltooid zijn, hoewel deze data in de komende maanden kunnen veranderen.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK