Riso introduceert ‘next generation’ van de Valezus inkjet portfolio

Riso is een Japanse ontwikkelaar van inkjet oplossingen in het mid-range segment. Met de nieuwste versie van de Valezus serie, wil de fabrikant zich verder positioneren in het SRA3 segment.

Riso T1200
Hunkeler 2023

Tijdens de Hunkeler Innovation Days 2023, die van 27 februari tot 2 maart in Luzern, Zwitserland worden gehouden, zal Riso twee nieuwe versies tonen. Riso zegt de nieuwe machines te positioneren in de productieprintmarkt.

Valezus T1200 en T2200

De Valezus T2200, die zijn debuut maakt op Igas 2022 in Tokio in november 2022, is een tweemotorige full-color SRA3-cut-sheet inkjetprinter die de vorige T2100, die in augustus 2019 werd uitgebracht, vervangt. Hij beschikt over een nieuwe en verbeterde printmotor voor een hogere productiviteit, waardoor hij in staat is tot een dubbelzijdige printsnelheid van 330 ppm.

De nieuwe Valezus T1200 met één motor is bedoeld voor zowel korte als lange runs van transactionele kleurenafdrukken met 165 ppm. Uitgerust met een 4000 vel invoer en stapelaar, wordt de T1200 beschreven als een ruimtebesparende productieprinter die volgens Riso een van de hoogste productiviteitscijfers in zijn klasse haalt.

Beide modellen ondersteunen alleen ongestreken papier van 46 tot 210 g/m².

De pigmentinkten op oliebasis worden gebruikt in vijf kleuren, standaard CMYK plus een grijs. Enigszins ongewoon is dat de persen zwart afdrukken tot 600 x 600 dpi, maar de andere kleuren tot 300 x 300 of 300 x 600 dpi. De inkten vereisen niet de drogers die nodig zijn voor alternatieven op waterbasis en verbruiken dus minder energie.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK