Rijk stapt over op e-factureren

e-facturerenBedrijven die na 1 januari zaken willen gaan doen met de Rijksoverheid mogen vanaf dan geen papieren facturen meer sturen. Het Rijk zal papieren en pdf-facturen niet meer in behandeling nemen. Papieren factuurstromen zouden inefficiënt en fraudegevoelig zijn en ‘vertragend werken’, zo vindt ook Jos Wellema van Basware, die een toekomst van uitsluitend e-factureren voorziet. ‘We verwachten dat de adoptie van e-factureren nog sneller zal gaan dan de penetratie van smartphones bij de consument.’ Het verplicht e-factureren geldt overigens alleen voor nieuwe inkoopcontracten na 1 januari voor de Rijksoverheid.
Bron: Basware/Documentwereld


 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK