PRstory: Stickerkoning vergroot zijn rijk

In Veldhoven heeft printproducent van alles dat kleeft, Stickerkoning, een nieuw pand laten bouwen. Oprichter en eigenaar Ron Vermeulen laat door innovatie zijn markt groeien. In de productieruimte staan maar liefst 12 Mimaki printers te “snorren”, om de vraag naar stickers en bedrukte relatiegeschenken bij te houden. Het is de ultieme klant voor Igepa, waar de samenwerking met deze klant in veertien jaar is uitgegroeid tot een unieke demo-site.

Verbouwing
Aan de buitenkant oogt het pand van Stickerkoning modern en strak. Het is het resultaat van een wonderlijke verbouwing. Oorspronkelijk was het een boerenschuur met een woonhuis ervoor. Zonder de productie te onderbreken of te moeten verhuizen werd het woonhuis afgebroken, en is er een compleet nieuwe voorkant aan het bedrijf gezet.

Zoektocht naar 3D
Ron Vermeulen is steeds op zoek naar nieuwe producten. Driedimensionale producten hebben nu zijn aandacht. In de showroom staan indrukwekkende voorbeelden van lenticulaire druk. Het begon in China met wenskaarten met 3D-effecten. Ron werd gefascineerd door het bijzondere effect van de lenticulair. Inmiddels heeft het bedrijf een specialist hiervoor in dienst. “Het was de beste student van het Sint Lucas College die hier stage gelopen heeft. Hij heeft het lenticulair printen nu volledig onder de knie, en maakt hele mooie producties op de UJV 55 – 320 UV-printer van Mimaki. Er wordt geprint op folie en vervolgens lamineren we tegen de lens aan. We krijgen echt een superscherp effect. Nieuw is het Flye Eye systeem met een bol lensje in plaats van de vlakke lens. Het idee komt uit Oostenrijk, maar heeft een beperking. Het is nu alleen in zwart-wit mogelijk. Ron is druk met het aanbieden van lenticulairs aan zijn klanten, en die reageren positief.Koning
Ron Vermeulen begon in 1986 als zeefdrukker van stickers. “Ik ben begonnen met een houten raampje en een snelbinder met de stofzuiger eronder. Al snel werd het heel druk, toen kwam de eerste zeefdrukmachine. Niet alleen stickers levert het bedrijf, maar ook bedrukte pennen en aanstekers. De naam Stickerkoning komt van een vertegenwoordiger in stickers en bedrukte pennen, die in Brabant zijn rondes deed. Hij werd in die tijd al de stickerkoning genoemd. Nu levert het bedrijf ook onder de naam: Pennenkoning en Aanstekerkoning. Het internet blijkt de grote aanjager van de zaken in de laatste jaren. Stickerkoning investeerde in webshops en in het goed gevonden worden op Google, zowel door particulieren als bedrijven. Nu draaien er radioreclames bij een aantal regionale en landelijke radiozenders.
“De reden van het succes? Volgens mij zijn dat toch betrouwbare leveringen. “Afspraak is afspraak bij ons”, zegt Ron Vermeulen.”

Waakborden
“Een goedlopende business is de productie van “waakborden”. Dat zijn borden met daarop: “pas op de hond”, tot “loslopende schoonmoeder”, in heel veel varianten. Die bordjes leveren we door heel Europa.”
Het begon als zeefdruk in twee kleuren, maar nu worden ze fullcolour geprint op de Vlakbed Mimaki, de JFX 200-2513.

Groei
In 2006 is Ron begonnen met investeren in printers. Na wat twijfels bleek het een goede stap en groeide het printerpark gestaag. Vanaf het eerste moment bleek de keuze voor Mimaki de juiste te zijn. Ron: “Je hoorde toen nog over sommige merken printers dat de koppen snel dicht gingen zitten, of andere storingen vertoonde. Maar dat hebben we vanaf het eerste moment niet gehad. Vanaf het begin deed hij zaken met Igepa, de dealer die ook voor de zeefdruk al de materialen leverde. “Al snel stonden er zes en we hadden de deal dat bij de zevende ik naar Japan zou mogen voor een fabrieksbezoek. Dat is uiteindelijk ook gebeurd,” zegt Ron lachend.

Zoektocht
In de productieruimte staan tien dezelfde printers van het type Mimaki JV150-130 te draaien, om de enorme vraag naar stickers aan te kunnen. De Stickerkoning draait met zestien personeelsleden 24 uur per dag.
Een recente investering is de UJV 55 – 320. Een UV-printer waarmee de Stickerkoning bijzondere producten maakt. Een mooi voorbeeld is een sticker voor asperges, die met dekkend wit op een gouden folie geprint werd onder de titel: “het witte goud hebben wij in handen.”
En zo lijkt het wel te gaan bij de Stickerkoning, als Ron Vermeulen geen goud in handen heeft dan weet hij het wel te vinden in zijn creatieve zoektocht naar nieuwe ondernemerskansen. Zijn leveranciers Igepa en Mimaki ondersteunen hem er volledig mee. In het nieuwe pand is nog een uitbreidingsmogelijkheid voor nieuwe printers.

Meer informatie over dit unieke bedrijf is te vinden via deze link naar de Stickerkoning website.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK