RGP Green Solutions door Wifac overgenomen

Wifac neemt per 1 oktober a.s. RGP Green Solutions uit Rotterdam over. Het bedrijf levert onder andere vernieuwende vochtwatertoevoegingen voor alcoholvrij drukken en speciale inkten voor de verpakkingsdrukker.

Wim de Zwart, oprichter en eigenaar van RGP Green Solutions, is specialist op het gebied van ‘groene’ grafische materialen en rijdt heel Nederland en België rond om drukkerijen van milieuvriendelijke adviezen te voorzien.
Het kantoor van De Zwart is gevestigd in Hoogvliet – Rotterdam. Het distributiecentrum staat in Alkmaar. In dit magazijn arriveren bijvoorbeeld de inkten van de Franse inktmaker Brancher en de vochtwatertoevoegmiddelen uit de fabrieken van de Amerikaanse leverancier Tower Products, voor zij via RGP Green Solutions hun weg vinden naar klanten in Europa en ver daarbuiten.

Wim de Zwart is zijn hele leven al werkzaam in de grafische industrie. Hij startte zijn loopbaan als offsetdrukker in Vlaardingen toen hij 15 jaar oud was. Van lieverlee kwam hij in de handel van vooral perschemie en inkten terecht.
“Ik ben altijd een sterk voorstander geweest van alcoholvrij drukken. Het is beter voor de drukker en beter voor het milieu. Ik geloof in een schone toekomst voor de grafische industrie. Daartoe moesten en moeten we wel de nodige hobbels nemen. Zo bleek het niet zo gemakkelijk om probleemloze vochtwatertoevoegmiddelen te vinden die aan onze eisen voldeden. Pas toen ik in contact kwam met de producten van Tower uit de Verenigde Staten, is het hard gaan lopen.”

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK