Adverteren? Bel ons +31620709846 sales@blokboek.com

RGP Green Solutions door Wifac overgenomen

Wifac neemt per 1 oktober a.s. RGP Green Solutions uit Rotterdam over. Het bedrijf levert onder andere vernieuwende vochtwatertoevoegingen voor alcoholvrij drukken en speciale inkten voor de verpakkingsdrukker.

Wim de Zwart, oprichter en eigenaar van RGP Green Solutions, is specialist op het gebied van ‘groene’ grafische materialen en rijdt heel Nederland en België rond om drukkerijen van milieuvriendelijke adviezen te voorzien.
Het kantoor van De Zwart is gevestigd in Hoogvliet – Rotterdam. Het distributiecentrum staat in Alkmaar. In dit magazijn arriveren bijvoorbeeld de inkten van de Franse inktmaker Brancher en de vochtwatertoevoegmiddelen uit de fabrieken van de Amerikaanse leverancier Tower Products, voor zij via RGP Green Solutions hun weg vinden naar klanten in Europa en ver daarbuiten.

Wim de Zwart is zijn hele leven al werkzaam in de grafische industrie. Hij startte zijn loopbaan als offsetdrukker in Vlaardingen toen hij 15 jaar oud was. Van lieverlee kwam hij in de handel van vooral perschemie en inkten terecht.
“Ik ben altijd een sterk voorstander geweest van alcoholvrij drukken. Het is beter voor de drukker en beter voor het milieu. Ik geloof in een schone toekomst voor de grafische industrie. Daartoe moesten en moeten we wel de nodige hobbels nemen. Zo bleek het niet zo gemakkelijk om probleemloze vochtwatertoevoegmiddelen te vinden die aan onze eisen voldeden. Pas toen ik in contact kwam met de producten van Tower uit de Verenigde Staten, is het hard gaan lopen.”

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Marco den Engelsman

Marco den Engelsman

Journalist, photographer and communication expert. Believes in the power of a mix of media. An image says more than a thousand words, but is always more powerful when combined with great words. And mix of media strengthens any message. With PRStory all media come together. A powerful PR story with text, image, photography and video which will lead to instantaneous action. Visit PRstory.nl for examples.

Laat een reactie achter

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

VIGC trainingen - Haarlem

  • Workshop PDF Update: 28 mei 2019
  • Workshop kleur in een productieproces: 11 juni 2019
  • Introductie in Printed electronics & functional printing: 27 juni 2019

blokboek-printmedianieuws logo

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK