Reclameborden gehackt

Naar aanleiding van de internationale oproep ‘Imagine a city where you aren’t a product thats being sold’, hackten verschillende activisten van het collectief Brandwashing in het voorjaar in Brussel, Gent en Luik reclameborden.

De boodschappen werden vervangen voor alternatieve teksten. De actie volgde op een oproep van de Subvertisers International, om de waanzin van onze consumptiemaatschappij aan te klagen. En niet alleen de Belgische reclameborden waren doelwit, de actie vond plaats in 50 steden over de hele wereld.
In Brussel werden ongeveer 70 reclameborden in de metro- en bushaltes vervangen door alternatieve reclame van het collectief Brandwashing. De activisten zijn gekant tegen de dominantie van onze openbare ruimte door bedrijven als JCDecaux en ClearChannel. Deze twee belangrijkste advertentiebureaus in België hebben samen 75 procent van de winst op reclame-affiches in openbare ruimte.

De humoristische en satirische posters die de activisten hebben opgehangen in plaats van de reguliere reclame, zijn ontworpen door Belgische en internationale kunstenaars.
(bron: SignPro)

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK