Rabobank rapport: Is papier het nieuwe plastic?

‘Is paper the new plastic’, zo luidt een hoofdstuk in het rapport Unwrapped: Plastic Packaging Matters van de Rabobank. Nee, geeft ‘Papier & Karton’ als reactie.

Rabobank Pagina Uit Rapport Paper Vs Plastic 1024x809 1

Het rapport duikt veelvuldig op in de media en op socials. Helaas ontbreekt er enige nuance in de artikelen en posts die op het rapport volgen. De duurzaamheid van papier en karton in algemene zin wordt met plastic vergeleken. Zo zwart-wit is het niet en die vergelijking gaat dan ook niet op. Papier is geen plastic en plastic is geen papier.

Papier en karton zijn gemaakt van een hernieuwbare bron en keer op keer te recyclen. Het zijn veelzijdige materialen die vele toepassingen kennen en daardoor volop in onze dagelijks leven terug te vinden zijn. Papier en karton kunnen verschillende eigenschappen hebben. Afhankelijk van wat je wilt met het papier en karton, kies je voor een soort met die eigenschappen die het beste past bij wat je als einddoel voor ogen hebt. Hoe mooi wij papier en karton ook vinden, je kunt het niet overal voor gebruiken. Daar zijn we realistisch in.

Lees verder bij ‘Papier & Karton’
Lees ook de reactie bij Packaging Europe

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK