Quark wil vasthouden aan Type 1 fonts

Henk Gianotten ontdekte dat Quark een upgrade van XPress aanbiedt, waarin Type 1 fonts nog wel ondersteund zouden kunnen worden. Henk Gianotten zit daarin de nodige bewaren en publiceerde op zijn LinkedIn pagina de consequenties.

Xpress Type 1

Henk Gianotten: “Quark Xpress probeert de oude gebruikers te verleiden om een upgrade te kopen en doelt daarbij op o.a. de beëindiging van de support van Adobe InDesign van Type 1 fonts. Quark meldt daarbij niet dat je met de ingesloten Type 1 fonts grote problemen kunt krijgen omdat de UTF-8 encoding ontbreekt en de standaard “Text to Speech” conversie in bv Google, Apple en Windows applicaties daardoor problematisch worden. Deze audioconversies worden steeds belangrijker. Grafische en andere ontwerpers moeten niet blijven hangen in oude technieken maar de innovatieve toepassingen omarmen. Fonts gebaseerd op Unicode UTF-8 zijn daarom nodig voor de toekomst. Het vasthouden aan de oude Type 1 technieken zoals Quark nu nog steeds doet is – in mijn ogen – absurd. Welke ontwerper is het niet met mij eens? Gaarne commentaar.”

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

1 reactie

  1. Flo op 10/08/2023 om 00:18

    Ik heb een collectie van honderden fantasie fontjes uit de jaren 90 tot 2010 gemaakt door dubieuze, ambitieuze en grenzeloze ontwerpers vooral gebruikt in grunge en house muziek ontwerp. Het zijn letterontwerpen die stonden voor een subcultuur en een markant stukje tijdperk. Het is echt jammer dat ik deze niet meer kan toepassen, maar de aanschaf van Quark daarvoor gaat mij een brug te ver. Open Type heeft het gebruik van cross platform zeker makkelijker gemaakt en dat juich ik toe, toch jammer dat er nooit een simpele conversie methode is gemaakt voor Type 1 naar OTF. Ik bewaar mijn collectie zorgvuldig op een schijfje voor later, als Type 1 zijn herintrede doet, net als het cassettebandje nu.Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK