Probo Sign Again wint EDP Award

Vier jaar geleden zag Tjalling Werkman, hoofd duurzaamheid en innovatie bij Probo, al dat printprofessionals voor uitdagingen zouden komen te staan op het gebied van duurzaamheid in hun printoplossingen. (partnerbijdrage)

Edpaward Sign Again 1

Vastberaden om een oplossing te vinden die zowel de business van printprofessionals zou versterken als zou bijdragen aan het verlagen van hun eco-footprint, startte hij een ambitieus experiment.

Hergebruik

Met deze intrinsieke motivatie begon Werkman thuis met het hergebruiken van stukjes gebruikte banners (spandoeken) om nieuw plaatmateriaal te maken. Het doel was duidelijk: een zo groot mogelijke positieve impact op mens en milieu creëren en samen bouwen aan een toekomstbestendige printmarkt.

Sign Again als duurzaam merk

Dit innovatieve project resulteerde in Sign Again (*), het allereerste 100% gerecyclede plaatmateriaal in de printindustrie, gemaakt van gebruikte banners en snijafval. Dit materiaal is niet alleen volledig gerecycled, maar ook 100% recyclebaar, waardoor het een duurzame keuze is voor printprofessionals die hun ecologische voetafdruk willen verkleinen.

EDP Award tijdens drupa

Deze baanbrekende innovatie werd op woensdag 29 mei bekroond met de prestigieuze EDP Award op de Drupa, de toonaangevende beurs voor de printindustrie. De EDP Award is een erkenning van buitengewone prestaties op het gebied van duurzame printoplossingen en onderstreept de significante impact van Sign Again.

(*) Over Sign Again: Sign Again is een revolutionair plaatmateriaal voor de printindustrie, gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Het initiatief is gestart door Tjalling Werkman, met als doel de milieu-impact van printoplossingen drastisch te verminderen en bij te dragen aan een duurzamere toekomst. Sign Again is exclusief verkrijgbaar bij Probo. 

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK