Petitie tegen hoog BTW tarief voor boeken passeert de 200.000 handtekeningen

Vorige week werd op 25 mei de 100.000e ondertekening van de petitie al ondertekend. Nog geen week later ligt dat aantal al op 200.000. Dat zegt CPNB, de Groep Algemene Uitgevers en de Koninklijke Boekverkopersbond.

Massaal komen boekhandelaren, uitgevers en schrijvers in verzet tegen de plannen van het nieuwe kabinet. campagnes op social media en in de landelijke dagbladen (zelf ook slachtoffer van de BTW verhoging) doen hun werk. Maar of de politiek uiteindelijk de verhoging in zal trekken, blijft voorlopig nog de vraag. In Den Haag hebben de vier partijen hun handen vol aan het samenstellen van een ministersploeg.

Enorme steun

Screenshot
Eveline Aandekerk (bron foto: CPNB website)

CPNB-directeur Eveline Aendekerk is blij met de enorme steun die dit initiatief krijgt. Het plan is om de petitie op dinsdag 11 juni in Den Haag aan Tweede Kamerleden aan te bieden, in het bijzijn van meerdere bekende (kinderboeken)schrijvers.

Meer informatie over de boekenpetitie.

Bron: CPNB

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Laat een reactie achter

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK