Probo komt met inzamelpunten voor gebruikte banners voor Sign Again

Probo roept printprofessionals op om gebruikte bannermaterialen in te zamelen als grondstof voor Sign Again. Dat kan vanaf aanstaande maandag 17 juli op vijf inzamelpunten, namelijk in Dokkum, Tilburg, Apeldoorn, Aalsmeer en Bornem (België).

Een volledig circulaire reclame- en printbranche in 2035, dat is waar het printproductiehuis Probo voor staat. Met het circulaire plaatmateriaal Sign Again zetten ze een mooie eerste stap. Met dit initiatief wil Probo voorkomen dat geprinte banners onnodig terecht komen in de verbrandingsoven.

Productontwikkelaar Tjalling Werkman vertelt: “De dingen die je als printprofessional maakt, hebben waarde, ook na gebruik. Wij verwerken gebruikte bannermaterialen tot nieuw te printen plaatmateriaal: Sign Again.”

Printprofessionals kunnen de materialen budget banner, banner 510 en 610 inleveren. Om de kwaliteit van het Sign Again plaatmateriaal te kunnen blijven garanderen, verwerkt Probo alleen hun eigen banners tot het gerecyclede plaatmateriaal. Materialen van andere leveranciers kun je als printprofessional dus (nog) niet inleveren.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK