Problemen met digitaal lesmateriaal

Tienduizenden scholieren in ons land kunnen niet bij hun digitale les- en werkboeken. Dit komt door technische problemen, meldt RTL Nieuws.

De oorzaak zou liggen in een update van het systeem, waarop leerlingen moeten inloggen. Inlogcodes werken mondjesmaat of helemaal niet. Docenten en leerlingen in de regio Midden en Zuid – Noord is nog niet begonnen – zitten met de handen in het haar en moeten terugvallen op “ouderwetse” lesmethodes.

Uit een rondgang van RTL blijkt dat scholen, verspreid door het land, met de problemen te maken hebben. De nieuwe inlogprocedure zou niet goed zijn getest. Een woordvoerder van Iddink, een van de twee grote distributeurs van lesmateriaal, bevestigt dat het gaat om een structureel probleem.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK