Primeur met composteerbare vleesverpakking

De eerste volledig composteerbare vleesverpakking wereldwijd is deze week gelanceerd door ProMessa. Deze verpakking voor het biologische vleesassortiment is geheel gecertificeerd composteerbaar, en kan door de consument dus bij het GFT-afval worden weggegooid. Een wereldprimeur die Promessa in samenwerking met Bio4pack heeft ontwikkeld.

ProMessa gaat vanaf week 49 het biologische vlees verpakken in een gecertificeerde composteerbare verpakking, op basis van hernieuwbare, plantaardige grondstoffen. De verpakking is niet van een traditionele vleesschaal te onderscheiden, maar heeft als groot voordeel dat de schaal, inclusief de absorbtiepad, folie en etiketten, bij het GFT-afval mag worden weggegooid. De totale verpakking is gecertificeerd volgens de EN13432-norm, en is daarom voorzien van het zogenaamde kiemplantlogo. Dit is het bewijs voor afvalverwerkers dat het hier gaat om een gecertificeerde composteerbare verpakking.

Ook voor de consument is de verpakking herkenbaar aan het kiemplantlogo op de verpakking. De verpakkingen zullen worden voorzien van een sticker om duidelijk te maken dat deze verpakking bij het GFT-afval mag.

Het materiaal van de vleesschaal (PLA = Poly Lactic Acid) wordt vervaardigd uit plantaardige grondstoffen, namelijk dextrose en melkzuur. De grondstoffen zijn dus volledig hernieuwbaar. De composteerbare vleesverpakking is ontwikkeld in samenwerking met Bio4Pack, dé specialist op het gebied van composteerbare, duurzame verpakkingen.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK