Streetart als marketingtool

Streetart als marketingtool om je bedrijven, horecagelegenheden en stad te promoten. Dat is wat er gebeurt in de stad Georgetown, op het eiland Penang in Maleisië.

Het initiatief werd in 2009 gestart. Met streetart werd er met succes geprobeerd van de stad een UNESCO World Heritage Site te maken. Na een internationale pitch voor de beste merkbranding, kwam de streetart als winnend concept naar voren. Er kwam in eerste instantie een unieke serie van stalen karikaturen, die verhalen over de geschiedenis van de straten vertelden. In 2010 waren er 52 stalen sculpturen, waar gretig door toeristen naar werd gezocht in de stad. Later volgden de populaire muurschilderingen van Ernest Zacharevic. Dit ‘Marking Georgetown’ project opende vervolgens de deuren voor vele nieuwe, publieke kunstvormen en commerciële projecten in Penang. De plaatselijke regering van Penang gebruikt de toegekende UNESCO titel om Penang wereldwijd te branden door kunsten.

 

 

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK