Papierfabriek Parenco ‘geplaagd’ door boeren

Onder de noemer CO₂ is protesteren bijna een beroep geworden in de agrarische sector. In ons ‘postzegelland’ met stukjes Natura-2000 gebieden is altijd wel wat te vinden waar niet aan de streefvoorwaarden wordt voldoen. Dit keer was Parenco slachtoffer.

Parenco Portfolio

Met een aantal tractoren werd volgens Omroep Gelderland de ingang gisteren geblokkeerd. Het protest duurde enkele uren. Na overleg met de politie werd de blokkade opgeheven. Op een toegangsweg stonden al enkele vrachtwagens te wachten in afwachting van de opheffing van het protest.

Links en rechts van de fabriek bevinden zich Natura-2000 gebieden.

Volgens Omroep Gelderland hadden de boeren geen duidelijk doel om juist de ingang van Parenco te blokkeren. Het ging ‘slechts’ om een protest tegen het algemene CO₂ beleid van de overheid.

Parenco staat in de landelijke lijst op nummer 54 van ‘stikstofuitstoters’, en verkeert daarmee in Gelderland tot de ’top’.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK