Papier Recycling Nederland: Nieuwe ‘Roombeter’ verpakking alleen schoon en droog bij het oudpapier

Upfield, de producent van Blue Band, heeft onlangs een nieuwe papiervezelgebaseerde verpakking gelanceerd voor haar Roombeter margarine. Het is positief dat producenten hun verpakkingen verduurzamen.

Blue Band Roombeter

Vanaf de LinkedIn pagina van PRN: ‘Deze verpakking kan goed gerecycled worden, maar mag alleen bij het oudpapier als deze schoon en droog is. Dit betekent dat de consument de verpakking voor het afdanken schoonmaakt, zoals aangegeven op de verpakking. Want overgebleven productresten maken de verpakking ongeschikt voor recycling omdat ze het recyclingproces verstoren. Meer specifiek, de productresten zorgen in de gehele recyclingketen voor verstoring en verslechtering van de grondstofkwaliteit. Voor het sluiten van de papierkringloop is het van cruciaal belang dat al het ingezamelde papier en karton schoon en droog is’.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK