Overcapaciteit blijft op Europese markt voor houtvrij papier ondanks sluitingen

De ongekende ineenstorting van de vraag naar houtvrij gestreken en ongestreken papier in Europa in 2023 heeft geleid tot een aanzienlijke overcapaciteit op de markt.

Papierfabriek Upm
Papierfabriek bij UPM

Ondanks meer aanpassingen aan de productiecapaciteit in de tweede helft van het jaar, gaapt er nog steeds een gat van meer dan 3 miljoen ton tussen de potentiële capaciteit en de verwachte vraag. Nu, in het vierde kwartaal, staan bedrijven in de papierindustrie voor de moeilijke taak om hun machinecapaciteiten aan te passen aan de huidige en toekomstige vraagontwikkelingen….

Het vierde kwartaal van 2023 wordt een belangrijk kwartaal voor verdere beslissingen in de papierindustrie

Bron: EUWID

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK