Em. de Jong viert 20 miljoenste afdruk op Landa pers

Tegenwoordig is er een feestje voor alles, zo zag ook Koninklijke Drukkerij Em. de Jong in Baarle Nassau voldoende argumenten om de 20 miljoenste afdruk op hun Landa pers te vieren.

Landa 20 Miljoen

Em. de Jong zegt op haar LinkedIn pagina: “Niet alleen binnen onze organisatie een prachtige mijlpaal maar ook wereldwijd is dit de eerste Landa met dit aantal drukvellen. Uniek in de wereld dankzij onze mooie drukopdrachten en de Landa crew!”

De Landa bij Em. de Jong werd in april 2021 geïnstalleerd, de bestelling vond al plaats in september van 2020, maar de corona-pandemie vertraagde de plaatsing. De Landa is dus ongeveer 2,5 jaar in gebruik. Met 20 miljoen vellen betekent dat ca. 125 weken volop productie, hetgeen overeenkomt met ca. 160.000 vellen per week op B1 formaat.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

1 reactie

 1. Henk Gianotten op 15/11/2023 om 11:58

  Jullie concluderen terecht dat er tegenwoordig voor alles een feestje is. Wellicht kun je in dit geval ook spreken van een zeer actieve Landa organisatie die haar afnemers continu lijkt te verleiden om alle positieve gebeurtenissen breed uit te venten.
  Dat doen de gebruikers veelal wél voor de Landa pers en veel minder voor hun conventionele offsetpersen.
  E.M. de Jong installeerde vrijwel tegelijkertijd 2 Heidelberg Speedmasters 106 en dat wordt weliswaar op LinkedIn gemeld maar de eerste 20 miljoen druks (of 100 miljoen druks) van een van die machines wordt niet of nauwelijks opgemerkt. Datzelfde geldt voor de prestaties van de vele MAN-Roland offsetrotatiepersen die E.M. de Jong in Nederland gebruikt.
  E.M. de Jong kan beslist trots zijn dat zij het beter doen dan de andere Landa gebruikers. Hun IT- en prepress-workflows zullen waarschijnlijk beter zijn dan die van de andere gebruikers.
  Het lijkt er op dat de marketing van Landa briljant is. Het aantal persberichten van en over Landa staat in geen enkele verhouding tot het aantal succesvol ingezette machines.
  Dergelijke marketinguitingen zijn – volgens mij – positief als de werkelijkheid enigszins overeenkomt met de vooruitzichten c.q. voorspellingen. En daar lijkt het mis te gaan, denk ik.
  Dat Eddy Hagen (gemeld in een ander bericht van jullie vandaag) daar ook nu weer kritisch over informeert is begrijpelijk.Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK