Roto Smeets: markt blijft krimpen

magazinesDe Roto Smeets Group (RSG) ziet haar markten verder krimpen. In het eerste halfjaar van 2014 was de volume-erosie met name in het tijdschriftensegment fors (-10 tot -12%). In het 2e halfjaar lijkt de daling van het marktvolume minder groot (-5 tot -6%), zo meldt het concern in haar business update van het 3e kwartaal. Maar de markten waarin RSG opereert staan structureel onder druk van volumedaling, overcapaciteit en prijsdruk. En RSG verwacht voorlopig geen verandering in de huidige ‘zeer uitdagende’ marktomstandigheden. Sinds 2013 is het personeelsbestand met circa 12% ingekrompen en de productiecapaciteit met ongeveer 20 kton verminderd. En het is maar de vraag of het daarbij blijft. ‘We moeten constant blijven zoeken naar productiviteitsverbetering om concurrerend te blijven. Daar hoort ook bij dat we zorgvuldig blijven bezien hoeveel capaciteit we in de lucht houden. In deze markt kan niemand zich overcapaciteit veroorloven’, stel ceo Joost de Haas in de business update. RSG blijft zoeken naar mogelijkheden voor schaalvergroting en joint ventures.
Bron: RSG

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK