Oudste techtijdschrift PCM stopt ermee: te hoge druk- en bezorgkosten

Dat schrijft Tweakers op haar website. Uitgever Reshift zei bij monde van uitgever Remco de Graaf al enige jaren rekening te hebben gehouden met een mogelijke einde van de titel Personal Computer Magazine.

Pcm Blad Logo

PCM verscheen in 1983 voor het eerst, destijds onder uitgever VNU. In 2007 nam de Haarlemse uitgever HUB het blad over. Dat bedrijf ging in 2013 failliet. Via een doorstart werd de naam Reshift geïntroduceerd, die zich na de overname van Kieskeurig meer wil richten op online prijsvergelijkingen.

De bestaande PCM-abonnees kunnen hun abonnement overzetten naar het blad ComputerTotaal, dat ook door Reshift wordt uitgegeven.

Op het hoogtepunt van PCM telde de titel maar liefst 400.000 abonnees. Volgens de meest recente cijfers zou de oplage nu nog maar enkele tienduizenden exemplaren hebben bedragen. Remco de Graaf zegt dat het technologielandschap al lang geen speeltje meer is van de computerhobbyist die PCM las.
De klassieke doelgroep van de titel is fors geslonken.”

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK