Blurb biedt ook offset druk aan

blup

Online uitgever Blurp is met name gespecialiseerd in de productie van kleine oplagen boeken die tot nu toe gedrukt werden. Nu biedt Blurb ook middelgrote oplagen aan in offset gedrukt. Boeken die dan wel in ondermeer China gedrukt worden.

 

“Een grote wens van auteurs is om de winst uit de verkoop van boeken te verhogen, terwijl bedrijven de kosten voor boeken willen verlagen zodat het binnen het budget past”, zegt Eileen Gittins, oprichter en CEO van Blurb. “Onze nieuwe offset-mogelijkheden kunnen de kosten per eenheid met maar liefst 40 procent of meer verlagen in vergelijking met een enkel on demand geprint exemplaar.”

Blurb heeft printlocaties in Hong Kong, de Verenigde Staten en Europa. Kijk voor meer informatie over offsetdrukken op http://nl.blurb.com/offset-printing. Agile Fulfillment Program (AFP)

Grote printopdrachten van 300 exemplaren of meer komen in aanmerking voor het nieuwe Agile Fulfillment Program. In plaats van orders direct on demand te printen, worden deze verzameld en opgeslagen in het magazijn van Blurb. Hierdoor is het voor auteurs niet langer nodig thuis grote hoeveelheden boeken op te slaan en bij iedere bestelling het boek afzonderlijk te versturen. Blurb neemt het hele fulfillment-proces over, waardoor zelf uitgeven nog makkelijker wordt.

“Auteurs zijn er in alle soorten en maten, maar één ding is zeker: de meesten hebben geen eigen opslag- of fulfillment-mogelijkheden”, zegt Gittins. “In het verleden betekende dit dat auteurs die geen opslag hadden, niet in aanmerking konden komen voor een volumekorting omdat zij de grote hoeveelheid boeken nergens kwijt konden. Door ons nieuwe Agile Fulfillment Program (AFP) is dit nu veranderd.”

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

2 reacties

  1. john doe op 07/04/2014 om 13:57

    biet? ook rode kool?Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK