Opinie: Dat de Google Chromecast TV media player beter verkoopt op Amazon dan de Kindle e-readers is een teken aan de wand

Net als de TV het ooit won van de leesportefeuille, wint nu de Google Chromecast media player die elke TV verbindt met het internet het van de e-reader. Sinds de introductie in juli staat de $35 dollar kosten must-have eenzaam bovenaan de lijst van best verkopende elektronische devices op Amazon. Een lijst die maanden aangevoerd werd door de Amazon Kindle e-readers. Dat is een teken aan de wand en een waarschuwing voor producenten en eigenaren van digitale content. Die zullen alle zeilen bij moeten zetten om de kostbare kijk- en leestijd van lezers te behouden of te verwerven. Daarvoor kunnen ze ook de Chromecast gebruiken want elke TV wordt daarmee een deur naar hun digitale content. Dat kan in de vorm van digitale kijkboeken, als advertentie en distributie medium voor hun publicatie of als tweede e-reader scherm voor de weergave van grotere of bewegende beelden en alle andere creatieve combinatie die je maar kunt bedenken. Zeker als je er van uitgaat dat een TV ook een beeldscherm is dat wel wat verder van de lezer verwijderd is dan een tablet, en er rekening mee houdt dat het minder pixels heeft en andere kleurweergave. Maar voor creatieve communicatiemakers zijn dat eigenschappen die net zo makkelijk in te passen zijn als het verschil tussen ontwerpen voor papieren en digitale mobiele devices.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK