Nokia World 2013: Op 22 oktober toont Nokia een tablet, een ‘grote’ smartphone en als verassing een laptop met WindowsRT

Nokia laat op 22 oktober tijdens de Nokia World in Dubai zien welke kant het opgaat met zijn hardware nu het eigendom is van Microsoft. De ‘grote’ Lumia smartphone is geen verassing, net zo min als een Noka tablet. Wel een verrassing is een laptop met WindowsRT als operating systeem. Daarmee is Nokia het tweede bedrijf, na de ‘eigen’ MicrosoftRT laptop, die met een dergelijke oplossing komt voor de bovenkant van de markt. Want dat zal het doel wel zijn voor de ongetwijfeld goed ontworpen en fraai ogende Nokia laptop. Als die ook nog snel is en en perfect aanraakbeeldscherm heeft dan is het niet onmogelijk dat het oude Nokia-effect, wie wilde in het begin van de mobiele telefoon geen Nokia om te laten zien dat hij er bij hoorde, nieuw leven wordt ingeblazen. Dat zou voor Microsoft een welkome ontwikkeling zijn die het RT project nieuw leven in kan blazen.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK