On the Rocks wint MKB Export Award met ‘notitieboek van steen’

De 29-jarige Anne Pleun van Eijsden is met haar start-up On the Rocks de winnaar van de MKB Export Award 2017. De jury is onder de indruk van de missie en visie van de jonge ondernemer, die met haar notitieboeken, gemaakt van steenafval, duurzaamheid en kwaliteit combineert tot een bijzonder en internationaal kansrijk product.

Anne Pleun van Eijsden wil naar eigen zeggen “een verhaal vertellen”, met haar Rockbooks als middel. Rockbooks zijn kwalitatief hoogwaardige notitieboeken van steenpapier; een duurzame papiersoort, gemaakt van steengruis en zonder gebruik van bomen, water of bleek. Het papier is waterbestendig, extra stevig en schrijft zacht en soepel. Zo’n twee jaar geleden hoorde Van Eijsden toevallig over het bestaan van steenpapier. Met haar liefde voor mooie notitieboeken en de wens om “iets duurzaams” te doen, was het idee voor On the Rocks (Amersfoort) snel geboren.

Met behulp van een crowdfundingscampagne lukte het de juriste van huis uit vrij snel het benodigde startkapitaal bijeen te krijgen. Dat tijdens die campagne Triodobank zich al meldde voor een eerste bestelling, gaf haar een vliegende start. Haar Rockbooks zijn inmiddels te koop in een groeiend aantal winkels, maar Van Eijsden richt zich vooral ook op bedrijven met “een hart voor duurzaamheid” die dat ook willen uitdragen aan hun zakelijke relaties, met bijvoorbeeld op maat gemaakte notitieboeken.

Met de MKB Export Award wint On the Rocks een transporttegoed van TNT, ter waarde van € 15.000, een jaar lidmaatschap van MKB-Nederland, een taaltraining naar keuze bij Language Institute Regina Coeli en een Zakenpartnerscan van RVO.nl. Het bedrijf uit Amersfoort laat in de eindronde van de verkiezing Charly’s all is fair (Schiedam), Covergreen (Holten) en Fruitfunk (Den Bosch) achter zich. In totaal hadden bijna 100 bedrijven zich voor de MKB Export Award aangemeld.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK