Nu.nl: folders in de verdrukking

Sinds 1 juli mogen ook in Den Haag geen folders meer worden verspreid, tenzij een JAJA sticker op de brievenbus is geplakt. Redenen voor nu.nl in het ‘folderlandschap’ te duiken.

Redacteur Eva Schouten tekende het stukje historie rondom de JAJA sticker op. Ze ging daarbij met name in op de langdurige procedure voordat de Hoge Raad zich zal uitspreken in de zaak die in Amsterdam als eerste stad met de JAJA sticker al speelt vanaf 2018.

folders-2

Natuurlijk spelen tal van argumenten een rol. Het milieu, de verspreiders, de drukkerijen en niet in de laatste plaats de retailers.

Mogelijk nieuwe campagne voor de oude stickers

In een gesprek door nu.nl met o.a. Thomas Hopman van Spotta kwam de suggestie voorbij om het oude systeem met de NEE/NEE en NEE/JA stickers opnieuw onder de aandacht te brengen. Dat systeem werd in 1992 geïntroduceerd en functioneert landelijk nog steeds. Dat lijkt nu in Ede te gebeuren. Thomas Hopman zei tegen nu.nl: “Als dat gaat lukken, is er een kans dat we het bestaande systeem landelijk opnieuw uitrollen.”

Wordt vervolgd…….

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

VIGC Hackaton: Reinvent The Graphic Arts Industry (12-13 okt.) – Het congres (15 okt.)

Vigc Congres Hackaton 2020

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK