Nu.nl: folders in de verdrukking

Sinds 1 juli mogen ook in Den Haag geen folders meer worden verspreid, tenzij een JAJA sticker op de brievenbus is geplakt. Redenen voor nu.nl in het ‘folderlandschap’ te duiken.

Redacteur Eva Schouten tekende het stukje historie rondom de JAJA sticker op. Ze ging daarbij met name in op de langdurige procedure voordat de Hoge Raad zich zal uitspreken in de zaak die in Amsterdam als eerste stad met de JAJA sticker al speelt vanaf 2018.

folders-2

Natuurlijk spelen tal van argumenten een rol. Het milieu, de verspreiders, de drukkerijen en niet in de laatste plaats de retailers.

Mogelijk nieuwe campagne voor de oude stickers

In een gesprek door nu.nl met o.a. Thomas Hopman van Spotta kwam de suggestie voorbij om het oude systeem met de NEE/NEE en NEE/JA stickers opnieuw onder de aandacht te brengen. Dat systeem werd in 1992 ge├»ntroduceerd en functioneert landelijk nog steeds. Dat lijkt nu in Ede te gebeuren. Thomas Hopman zei tegen nu.nl: “Als dat gaat lukken, is er een kans dat we het bestaande systeem landelijk opnieuw uitrollen.”

Wordt vervolgd…….

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK