Nieuwe merkidentiteit voor Vredespaleis

Het Vredespaleis heeft een nieuwe visuele merkidentiteit. In opdracht van de Carnegie Stichting, de eigenaar en beheerder van het Paleis, heeft Studio Piraat een beeldmerk met veel symboliek gecreëerd. “Elke lijn in het beeldmerk heeft een betekenis en straalt uit waar wij als Carnegie Stichting Vredespaleis voor staan,” zegt Erik de Baedts, directeur van het Vredespaleis.

Nieuwe merkindentiteit VredespaleisVerschillende kernactiviteiten, uiteenlopende taken en diverse doelgroepen: verbinding creëren was de grootste uitdaging voor Studio Piraat. Een uniforme uitstraling is essentieel voor een sterke internationale positionering.

Een case van de nieuwe visuele merkidentiteit: Vereeuwigd in de vorm van zegel; rond en gedetailleerd. De zegel heeft naast een functie ook een symbolische betekenis. De buitenste ring van het logo is geïnspireerd op het ronde embleem op de marmeren vloer, die bezoekers direct zien bij binnenkomst in het paleis. De sterren in de ring symboliseren de lijfspreuk van het Vredespaleis: “De zon der gerechtigheid zal ons verlichten”. De 100 jaar oude typografie op diezelfde vloer inspireerde de keuze voor de elegante schreefletter. Om een goede balans te creëren is dit gecombineerd met een strak en modern lettertype. Zo betuigt de nieuwe stijl respect naar het verleden en zet het de missie van het heden kracht bij: Vrede door Recht.

Meer weten? Bekijk de animatie over het proces.

Nieuwe merkindentiteit VredespaleisNieuwe merkindentiteit Vredespaleis

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Jolanda van Drie

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. Ook het #BOPE (Benelux Online Print Event), welke gepland stond voor 23 april is afgezegd.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK