Nieuwe mediawet betrekt ook videoplatforms

Op 1 november is de nieuwe Mediawet in werking getreden. Deze wet is aangepast vanwege een Europese richtlijn die ook videoplatforms, zoals YouTube, onder de mediaregulering brengt.

MediawetHet Commissariaat voor de Media bekijkt momenteel, als toezichthouder op de Mediawet, de aangepaste invulling van de beleidsregels en spreekt hierover met Europese collega’s. Zodra precies duidelijk is wat de nieuwe Mediawet voor gevolgen heeft voor reclamevermeldingen op videokanalen, wordt de Reclamecode Social Media & Influencer Marketing hierop aangepast.

De kern voor reclame via social media en influencer marketing is en blijft: wees transparant over de relatie tussen influencer en adverteerder, als voor het bespreken of tonen van een merk of product een bepaald voordeel is geboden (vergoeding in geld of natura, zoals een gratis product). Of dit nu via YouTube, Instagram, Facebook of Twitter is; de consument moet gemakkelijk kunnen begrijpen dat het om reclame gaat.

Bron: Reclamecode.nl

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Jolanda van Drie

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

In dit najaar worden de trainingen grotendeels online gegeven. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK